Az én apukám, Herendi János az Agrár étterem a konyhafőnöke. 2019. április 26-án ellátogattunk az Agrár étterembe, ahol ő, mint konyhafőnök beszélt arról, hogy mennyire szereti a munkáját.

Egy szombati napon a 6.c osztály ellátogatott a Monostorpályi mellett található farmra.

A bemutató óra során a tanulók megismerhették a balesetek csoportosítását, a megelőzés lehetőségét, a veszélyhelyzetek elkerülését.

A Debreceni Nőgyógyászati Klinika szülésznője mutatta be munkáját a 8. a osztály tanulóinak. A kórházi feladatok megismerése után az osztály két csoportra oszlott.

A Szüleink nyomában projekt keretein belül az 5.b osztály a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft.-be látogatott, ahol Őzse László fogadott minket.

Ezen program keretében a Tóth Árpád Gimnázium Tudor laboratóriumában járt a 6.c osztály. A tanulók két csoportban vettek rész biológiai és fizikai kísérletekben. Majd váltottak, és mindkét csoport megismerhette a másik munkáját is.

A 6.c osztály látogatást tett a Tűzoltóságon, melynek során megismerkedhettünk a tűzoltók munkájával, egy előadásból megtudhattuk, hogyan lehet valakiből hivatásos tűzoltó. Bemutatták a gyerekeknek a tűzoltóautó felszerelését és annak használatát. Fel is ülhettek az autóra, és közelről láthatták a belső műszereket.

A Debreceni Sportcentrumban jártunk, amit Kiss  György mutatott be. Ő a sportcentrumhoz tartozó Sport Hotel igazgatója, amit szintén megnéztünk.

Május 28-án kedden anyukám, Szabóné Dr. Tamás Hajnalka tartott előadást az osztálynak az orvosi hivatásról.

Az én anyukám közegészségügyi, járványügyi felügyelőként dolgozik a debreceni klinikán. Reggel 8-tól délután 4-ig igen sok a feladata. Szokta is mondani, hogy nincs két egyforma napja.